Main menu
  • belegnik3-sm.jpg

„Възвишение” vozvishenie
Автор Милен Русков

Драматизация: Иван Добчев, Александър Секулов
Участват: прекрасни актьори, сред които Бойко Кръстанов, Красимир Василев, Асен Блатечки...


Возвисихме ся! Воистина! 
Очакването бе дълго и си заслужаваше. Най-сетне „Възвишение” и у наше село. Това са редки и ценни мигове в живота ни, които грижливо кътаме в ковчежето на душите си.

След това представление не можеш да останеш хладнокръвен. Умишлено преспах с мислите си преди да напиша впечатления. И въпреки всичко мога единствено да стана на крака и да сведа очи пред таланта на всички актьори, на режисьора Иван Добчев, на писателя Милен Русков, на театър Пловдив за смелостта да се захванат с това дело. Благодаря ви за вълнението, болката и удоволствието, което ми доставихте! За живването на всичките ми сетива.

Доста преди да гледам постановката имах неблагоразуемието да прочета статия за нея, в която авторът хладнокръвно и професионално правеше дисекция на всичките й органи. Това ме накара за пореден път да се замисля дали е по-добре да четеш „преди” или „след”. Всъщност най-голямо значение има това, което е между двете.

Не мога да анализирам под влияние на всички тези емоции. Както нямам кураж и сили да пиша за книгата „Възвишение”. Мога единствено да замълча. Мълчанието е достатъчно красноречиво в такива случаи. И да очаквам с вълнение срещата с Милен Русков тази вечер.

***
Ако държите да прочете отзиви за театралната адаптация на романа, ето две статии, които заслужават внимание:

Трудният път към възвишението, Гергана Пирозова
По възвишенията на сцената, д-р Любомир Трифонов

Най-обстойните рецензии за книгата "Възвишение", предложени от самия й автор.

Към тях добавям рецензията в блога на Изумен, както и ревюто на Христо Блажев в Книголандия.

 

Visitors 324797