Main menu
  • belegnik3-sm.jpg

INDEX13897816381SVEJK PLAKATПо романа „Приключенията на добрия войник Швейк през световната война“ от Ярослав Хашек
Участват: Герасим Георгиев, Валентин Танев
Театър 'Българска армия'

Велика книга, претворена на живо от много добри актьори. Забавно, с прекрасни импровизации. Удивителна игра на Вальо Танев с над десетина превъплъщения в различни персонажи от книгата. Дотук обаче свършва хубавото. 

В 19.10ч. на входа на операта намерих залепена бележка за отменено балетно представление. След спринтова обиколка между Опера и Драматичен театър, които пустееха странно, позвъних на служителката от Билетен център. Оказа се, че постановката се играе в Синдикален дом. Мястото не е упоменато в афишите, нито на билетите. За щастие се добрахме навреме. Добре, че в наше село всичко е в центъра, има-няма 10 минути равен ход.

Дори не съм си и помисляла, че такъв театър може да се играе там. Студена, овехтяла зала, с твърди столове и очукана сцена. Хвала на актьорите, че играха със сърцето си. По време на представлението на 2-3 пъти звъняха телефони. Някой на първия ред има неблагоразумието да се прозее шумно. Не го погледнах, не исках да си развалям и малкото ми останало удоволствие. Но Геро го подхвана... и не го остави на мира до края. 

Показахме си срамотиите! - казваше навремето баба ми, лека й пръст.

 

Visitors 325038