Main menu
  • kniga.png

uloveni-po-patyaБяла книга на бяла личност.

„Уловени по пътя“ са толкова много мисли, оцветени в безброй нюанси, стилно облечени, нежно филтрирани по теми. Да се чуди човек как си извлякъл толкова мъдрост, приятелю, за не толкова дългия си житейски път дотук. Познавайки те, аз лично не се чудя. Знам колко внимание на сетивата си способен да отделиш на малките неща. Малки за малките хора, големи за теб.

И макар че не съм с достатъчно задълбочени познания в областта на физиката, религията и политиката, се вдъхновявам от дълбочината на размислите ти. Но мога да оценя подобаващо прецизността, елегантността и нежността, които си вложил, за да ги облечеш в слова. Защото словото, макар и според теб „да остава с едно стъпало назад по пътя на еволюцията“, създава „точната комбинация от думи“, без която всяко определение би променило смисъла си.

И както сам казваш, „въображението създава намерение, а то е извървян наполовина път към творчеството“. Е, ти си успял да изминеш и голяма част от втората половина. И ако си прав, че творецът и творението си приличат по своята същност, то твоето творение притежава съзнанието на своя създател. Това го прави ценно за читателите ти. И лично за мен.

Макар на места да си надхвърлил мярата между философско и четивно, с грижовност си успял да запишеш разни мисли за разни читатели. Знам, че тази книга не е за всеки читател. И ти го знаеш. И макар „днес да сме изгубили способността да правим разлика между ‘мисля‘ и ‘съмнявам се‘ “, аз мисля, че твоите читатели имат сили и възможности да се замислят. Дали ще се съгласят или ще се съмняват, дали ще приемат наготово уловеното от теб по пътя на живота, това решение е по силите им.

„Времето предлага себе си за продан. Всички го купуват. Няма как, убедително е!“
Някои просто се възползват от него по най-добрия начин.

На добър път, творецо! И благодаря за книгата!

 

Visitors 424424