Main menu
  • dete-s-kniga-slider-400.jpg

mlyakotoПрочетох я за една вечер. Забавни приключения с твърди корици, красиви илюстрации и много шантави герои – добри и лоши. В нея може да срещнеш кого ли не – извънземни (зеленикаво слузести и доста мрачни); пирати; динозаври (преселили се на звездите), вумпири (колкото и да ни се иска да са добри, не са), машината на времето и професор Стег, и още много странни създания като Летящата Топка – Човеконосач, космести твърдохрупанки и тайнствени скъпоценни камъни.

Всичко започва с желанието на един баща да купи най-обикновено мляко за закуска на децата си. По пътя обратно към дома той е отвлечен от извънземни и попада в забавни приключения, които разказва на децата си след като се завръща и им донася едно необикновено мляко. Като доказателство за шантавата си история, разказана в книгата.

Има прилика с „Невероятните приключения на Унки Марлюнки“ на Иван Раденков, където главен герой също е бащата. И двамата татковци пътешестват във времето и попадат в различни светове. Но в тази имаше по-забавни герои и приключения.

След друга своя книга „Денят, в който размених баща си за две златни рибки“, авторът Нийл Геймън решава да напише тази, за да покаже на деца и възрастни, че бащите не са безполезни същества, които само четат вестници. Накрая всичко завършва добре като в приказките. Светът е спасен и остава същият. За добро или лошо.

Лошото е, че страниците на книгата лесно се разлепват. Още при разгръщане в книжарницата.


Добрин, 10г.

***

От автора на блога:
Mожеш да потърсиш тази книга в библиотеката, да си я купиш в книжарница или да я поръчаш онлайн. Забавно е да я прочетеш.

 

Visitors 325036