Main menu
  • dete-s-kniga-slider-400.jpg

nie-vrabchetata"Ние, врабчетата" на Йордан Радичков стана една от моите любими книги. Главните герои са врабчета - Чир, Драги ми господине, У Фу, Дебелачко, Джифф, Ю.Тц., Запетайчето, Чику, Пуик, Мититаки, Тананик.

Моят любим герой е Чир. Той е най-малкото врабче и е много забавен. Може да лети назад. Той е много добър и обича да помага на другите. Посъветва рибката да излезе от водата, за да не се удави:)

Драги ми господине е много капризен и обича да командва. Джифф е разказвача на историите. Пиук и Тананик са веселяците, които непрекъснато чуруликат. А Чику е колекционер на ценности: камъни, яйца, перца.

"По тоя повод Драги ми господине направи следната забележка: Ти, драги ми господине, трябва да знаеш, че всяка жаба си знае гьола и всеки колекционер, колекцията. Откъде-накъде си седнал да колекционираш влечуго, драги ми господине! Да си видял случайно някое влечуго да е седнало да колекционира врабчета? Не си видял и няма и да видиш, драги ми господине, защото влечугото гледа как да те изяде, а ти си седнал да ги колекционираш! Еее, драги ми господине, драги ми господине!"

Доби 8 г.

Visitors 424414