Main menu
  • dete-s-kniga-slider-400.jpg

devette-zhivota-na-aleksandar-badenfiyldТази книга ми беше много интересна. Пълна е с приключения. Има готини илюстрации. Хареса ми, че е разказана по лесен за четене начин.

Главният герой е лошо, но смело момче на име Александър Баденфийлд. То присвоява деветте живота на своята котка Шаденфрод, за да опита забавни и опасни приключения. Но всяка негова велика идея завършва трагично. Въпреки всичко той не може да победи природата, която е дала на човека само един живот. А митът за деветте живота на котката е може би само измислица след като тя си остава жива, а той - не.

Накрая Александър осъзнава, че животът е само един миг и не трябва да го пропиляваш. Аз бих добавил "като бъдеш само лош". 

" - Шаденфрод, ти, тъпо животно, не знаеш ли колко крехък е животът? Колко лесно е да умреш? Дори не е нужно да опитваш! - каза Александър. - Ти имаш останал само един мизерен живот и въпреки това си лежиш спокойно и мъркаш - буквално! - без дори да ти хрумне, че едно погрешно завъртане и - бам, това може да е краят!"

Добрин 9г.

***

От автора на блога:
Mожеш да потърсиш тази книга в библиотеката, да си я купиш в книжарница или да я поръчаш онлайн. Забавно е да я прочетеш.

Visitors 424694