Main menu
  • dete-s-kniga-slider-400.jpg

izobretenieto-na-hyugoВ тази книга има много различни истории и много красиви илюстрации като в черно-бял анимационен филм. В нея се разказва за момче, което живее в големия градски часовник на гарата в Париж.

Хюго е малък изобретател, който се опитва да поправи метален робот, наречен в книгата автоматон. Той иска на всяка цена да довърши работата на баща си, който умира при пожар в музея, където е работел. В този пожар автоматонът също пострадва. За да го поправи, му се налага дори да краде части от магазина за детски играчки наблизо. Така се запознава с Жорж Мелиес, Жана и Изабел, Етиен и Рене Табар. Това са другите герои. Като млад Жорж Мелиес е бил известен режисьор и фокусник, но после заради една трагедия се отказва и изгаря филмите си, за да не ги гледа никой повече. Всичко се заплита около бележникa, останал на Хюго от баща му, в който пише как може да сглоби робота сам.

Хюго успява да поправи робота и без помощта на бележника. За това му помага неговата нова приятелка Изабел, която пази ключа към сърцето на робота. Оказва се, че автоматонът не пише, а рисува. Но те успяват да направят и друго, дори по-хубаво нещо – да върнат Жорж към неговите филми.

Книгата е не само интересна, но и красиво оформена. Текстът е лесен за четене, украсен с рамки, а началото на всяка глава - с красиви бордюри. Препоръчвам ви да я прочетете. Заслужава си и да я купите.

Добрин 9г.

***

От автора на блога:
Mожеш да потърсиш тази книга в библиотеката, да си я купиш в книжарница или да я поръчаш онлайн. Интересно е да я прочетеш.

Visitors 424423