Main menu
  • kniga.png

malkoto-talasamche-nikolaТова е различна книжка, която се чете по различен начин. Нe отзад напред или обърната наобратно. Различното е, че играеш докато четеш. Когато прочетеш всяка глава, можеш да избереш накъде да продължиш и как да свърши историята. Книгата започва с карта на местата, където се случват приключенията: Голямата планина, Дълбоката река, Тъмната пещера или Омагьосаната гора. Така тя се превръща в нещо като лабиринт от забавни приключения с интересни герои.

Героите в тази книга също са различни. Тук вълкът е Добър вълк, духът е от буркан и изпълнява едно, а не три желания, Драконка е детска учителка, хлебарките са ‚нищо“, защото вече не ядат хляб (но ти можеш да промениш това). И хубавото е, че всички са добри. Дори и малкото тролче Плашко, което се прави на страшно, но всъщност е много симпатично.

Ето го: 

talasamГлавният герой е Таласъмчо (горе на корицата). Прилича едновременно на мече, лисиче и дяволче. Винаги се съобразява със своите приятели – опашката, лапичките, ушичките, рогцата и коремчето. Опашката му е страхлива, очичките могат да виждат в тъмното, лапичките искат да ходят навсякъде, ушичките обичат да слушат неговите песнички, нослето е любопитно, а рогцата дават добри идеи. И всички те обичат да решават вместо него.

В тази книга има безброй приключения, през които минаваш заедно с Таласъмчо и всеки път стигаш до различен край. Ако не ти хареса един, избираш друг. Дали да търсиш съкровище, да си направиш лодка, супа с вълшебна съставка или да целунеш крачето на жабок, за да се превърне в принца на таласъмчетата. Аз избирах глави, в които Таласъмчо не мисли толкова за гладното си коремче. Но след това се връщах и избирах друго. Забавна е и можеш дълго да я четеш, защото винаги има нещо, което още не си прочел.

talasymche-kartaТова е една безкрайна приказка с красиво изписани букви и красиви илюстрации. Прилича на старинна книга, но е модерна книга-игра. Можете да я четете и играете заедно с родителите си. Написана е за по-малки деца, но и на големите ще им бъде забавно. На мен ми беше. Има и сайт, на който може да намерите още информация:
www.prikazka-igra.com  
Особено ако имате „таен код“.


Добрин 10г.

***

От автора на блога:
Mожеш да поръчаш книгата онлайн. Забавно е да я прочетеш.

 

Visitors 365545