Main menu
  • kniga.png

kniga s hvarchilo smМалки читатели и любители на книжни пътешествия,

Заедно с Пътуващите книги на Стара Загора ви каним в нашата Читалня за деца, в която всяка последна събота на месеца ще четем и обсъждаме любимите си книги, ще рисуваме илюстрации и ще книгопътешестваме с много настроение. Всяка наша среща ще бъде посветена на определена книга, която ще избираме заедно. Ще разполагате с цял месец, за да я прочетете и да опишете впечатленията си от нея, да нарисувате илюстрации с любими герои и случки или просто да споделите с всички какво ви е харесало или не на следващата сбирка на клуба ни. Може пък някои от вас да се вдъхновят дотолкова, че да й посветят стихотворение. 

Най-интересните мнения, рисунки и творения ще бъдат публикувани в блога Книжка с мишка и в сайта на Пътуващите книги на Стара Загора. Жури ще избира сред най-активните ни участници Читател на месеца, който ще получи като подарък някоя от хубавите новоиздадени детски книги.

Наближава следващата ни среща в дома на Пътуващите книги. Дотогава компания ще ви правят Рая и Георги Господинов с техните „Сватби на животни и неща” и „Питанки” на Петя Кокудева. Две забавни книжки с красиви илюстрации, които заслужават да заемат място в библиотеката ви. Разгледайте ги, четете с мярка и за удоволствие, за да не ви заболят коремчетата.

Очакваме с нетърпение да споделите впечатленията си с всички в нашата следваща ‘Читалня за деца’, която ще бъде на 27.02.2016 в обичайния ни час. Пък ако ви вдъхновят, може да последвате примера на Рая и Георги Господинов и заедно с мама или татко да измислите ваши си чудновати истории с неочакван край. Много, ама много сме любопитни да ги чуем! И не забравяйте да изберете най-красивата тетрадка за пѝсанки ( може и писа́нки!) около прочетени книги.

И още нещо: на 28 феруари се отбелязва Международният ден на редките болести. Ние сме ви подготвили нещо, които ще четем заедно, за да се убедим, че болестите и болниците не са страшни, ако сме съпричастни към чуждата болка и си помагаме. А след това ще нарисувате илюстрации по една от прочетените истории.

Приятно четене и до скоро!

Ами това е. ЧЕТИ КНИГИ, ЗА ДА СИ ЯК!

Visitors 365547